A webáruház oldalai

Szerkeszthető oldaltípusok

A kereskedők számára 6 oldaltípus szolgál termékeik, híreik közzétételére.
W3 Pláza webáruház szerkeszthető oldaltípusai.
Szerkeszthető oldaltípusok

Ezen túl is többféle weboldal szolgálja a vásárlók eligazodását, adataik, megrendeléseik kezelését. A kereskedők pedig a szerkesztő felületen módosíthatják webáruházuk tartalmát.

Kezdőlap

W3 Pláza webáruház kezdőlap
Kezdőlap
Rendszerint a webáruházak kezdőoldalára érkezik a legtöbb látogató. Ha néhány másodperc alatt nem sikerül meggyőzni, hogy a webhelyen megtalálja amit keres, már megy is tovább.

A W3Pláza webáruház kezdőlapján automatikusan megjeleníthetők az üzemeltető által kiválasztott termékcsoportok (kategóriák, alkategóriák, akciós termékek, ajánlott termékek...). A vásárlók így könnyen eldönthetik, hogy jó helyen járnak.,

Termékek, kategóriák és alkategóriák

W3 Pláza webáruház kategória
Kategória
W3 Pláza webáruház alkategória
Alkategória
W3 Pláza webáruház termékoldal
TermékoldalA W3Pláza webáruházakban kategóriákba, alkategóriákba szervezve teheti közzé termékeit.

Ez felépítés nagyban hasonlít áruk üzlethelyiségekben megszokott elrendezésével. Pl. egy helyen találhatók a férfi cipők, és ezen belül is elkülönülnek a sportcipők, papucsok...

Egy W3Pláza webáruházban a férfi cipők külön kategóriába kerülhetnek. Alkategóriákban pedig funkció vagy gyártó szerint lehet csoportosítani a lábbeliket.

Egy termékoldalon fel lehetne sorolni az adott cipő különböző méreteit külön cikkszámon, árral, akciós és szállítási feltételekkel (pl. ha egy méret nincs raktáron, akkor csak később szállítható).

Ez a felépítés lehetővé teszi, hogy a vásárló már az alkategóriában (pl. sportcipők) csak a keresett méretű termékek adatait hasonlítsa össze. Az alaptulajdonság a méret helyett lehet bármi más pl. szín, súly, gyártó...

Híroldalak, hírkategóriák

W3 Pláza webáruház hírkategória
Hírkategória
W3 Pláza webáruház híroldal
Híroldal


A vásárlók gyakran hálásak, ha a kereskedő hasznos ismeretekkel, tanácsokkal segíti őket az igényeiknek leginkább megfelelő termék kiválasztásában.

A webáruház működtetéséhez kötelező jelleggel is közzé kell tenni a jogszabályokban meghatározott információkat. Pl. elállási jog, ÁSZF (Részletesen: Webfejlesztés)

A kötelező és a vásárlók tájékozódását segítő egyéb információk híroldalakon tehetők közzé. A híroldalak padig hírkategóriákba szervezhetők. Ennek tipikus példája lehet a „Vásárlási tudnivalók” hírkategória, amelyen belül külön oldalak tartalmazzák a „Vásárlás menetét”, „ÁSZF”-et...