Képek kezelése

A webáruház képeit kategóriánként ill. hírkategóriánként külön könyvtárba kell feltölteni. Külön könyvtárban vannak a menühöz és az oldal megjelenítéséhez használt képek is.

A képfájlok nevében nem lehet szóköz vagy magyar ékezetes karakter (áÍőöüó...)

Képfájlok típusa .png vagy .jpg.
Képfájlok maximális mérete: 2MB.

  1. A „Szerkesztés” oldalon az éppen kezelt kategória/hírkategória (vagy a hozzájuk tartozó termék/hír oldalak) sorában a „Képkönyvtár” linkre kattintva eljutunk a „Képek illesztése oldalra”.
  2. Itt a „Képek feltöltése/törlése” gomb megnyomásával jutunk „Képek feltöltése-törlése” oldalra.
  3. A már feltöltött képek listája alatt találjuk a „Képek feltöltése” szekciót. A „Tallózás” gomb megnyomása után saját számítógépünkön kiválaszthatjuk a feltöltendő képeket. (Egyszerre több kép is kiválasztható a Ctrl billentyű lenyomása mellet) Ezt követően a „Mehet” gombra kattintva indíthatjuk a feltöltést.
  4. A feltöltött képeknek használatuk előtt egyedi nevet kell adni. Egy-egy jól sikerült rövid leírás pedig abban segít, hogy a felhasználók képkereső programokból is eljuthassanak termékeinkhez.
  5. A bal felső sarokban található „Képek illesztése” linkkel visszatérhetünk a „Képek illesztése” oldalra, ahol a már feltöltött képeket illeszthetjük az éppen szerkesztett oldalhoz. Meghatározhatjuk a képek sorrendét, méretét, típusát.

Megj. a típus a kép megjelenítését módosítja (Ha 0, akkor balra úszik. Ha 1, akkor jobbra úszik. Ha 2, akkor külön sorban, középre kerül.), a méretnél pedig csak az egyiket érdemes használni, ha arányosan szeretnénk megjeleníteni képeinket.
Képek beállítása a W3 Pláza webáruházban.
Képek beállítása

Képek illesztése oldalhoz a W3 Pláza webáruházban.
Képek illesztése

Képek feltöltése a W3 Pláza webáruházba.
Képek feltöltése

Tipp! A megfelelő könyvtárba (a hozzátartozó alkategória szerkesztő oldaláról kiindulva) feltöltött képek adatai táblázatkezelő szoftverben szerkeszthető CSV fájl segítségével egy lépésben beállíthatók.